Beheerder Brandmeldinstallatie

€ 325,-

Bij een verplichte  brandmeldinstallatie is het wettelijk verplicht dat er maandelijks beheerderstaken worden uitgevoerd. Deze beheerderstaken kunt u na het volgen van onze beheerderscursus zelf uitvoeren.

Waarom beheerderstaken uitvoeren aan een brandmeldinstallatie?

Elke brandmeldinstallatie moet volgens de wet maandelijks worden beheerd. Daarom moet er intern of extern een beheerder worden aangesteld die de beheerderstaken aan de brandmeldinstallatie uitvoert. Dit staat beschreven in de NEN 2654. Een beheerder is (bij brand) het eerste aanspreekpunt van de brandweer. Bedrijven die verplicht zijn een brandmeldinstallatie in het gebouw aan te leggen, dienen ook te zorgen dat er een beheerder Brandmeldinstallatie- en Ontruimingsinstallatie is, die aantoonbaar is opgeleid.

Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie bij u op locatie:

Het verzorgen van de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie kunnen we eventueel bij u op locatie verzorgen, dit kan al vanaf 4 personen.

Voor wie is de cursus interessant:

De cursus is gericht op medewerkers die zich bezighouden met het beheer van de brandmeldinstallatie en/of Ontruimingsalarminstallatie zoals een BHV’er.

Doelstelling van de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie:

Weten wat de taken van de beheerder BMI zijn;
Kennis van opbouw van de brandmeldinstallatie kunnen toe lichten;
Hoe de periodieke controles moeten worden uitgevoerd;
Hoe je preventief onderhoud uit kan voeren;
Hoe je gegevens in het logboek kan registreren.

De inhoud van de cursus

Z

Doel van de brandmeldinstallatie

Z

Verantwoordelijkheden beheerder brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie

Z

Soorten brandmeldinstallaties

Z

De rol van de beheerder brand en ontruimingsinstallatie

Tijdens de eerste cursusdag wordt de theorie uitvoerig besproken, afgewisseld met enkele project opdrachten. Op de eerste cursusdag ontvangen de cursisten enkele opdrachten die zij in de werksituatie moeten uitvoeren. Deze opdrachten worden op de tweede cursusdag behandeld en nagekeken door de docent.

Gewenste voorkennis en denkniveau:

Er wordt geen specifieke voorkennis verwacht van de cursist.

Opleidingsduur

De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie
duurt 1,5 dag.

Studiebelasting

Afgezien van de praktijkopdracht (3 uur) is er geen zelfstudie noodzakelijk.

Examen

Aan het einde van de tweede cursusdag wordt het NIBHV-examen door Company Safe afgenomen. Nadat het examen met goed gevolg is afgelegd en de praktijkopdracht is ingeleverd, ontvangt u het NIBHV-diploma “Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie”.

AANMELDEN

Meld je aan voor de cursus

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de cursus. In het bericht kun je je wensen aangeven en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitbesteding beheerderstaken BMI / OAI door Company Safe

Als gebruiker of beheerder van een gebouw bent u gebonden aan verplichtingen in het kader van onderhoud en beheer aan uw brandmeldinstallatie. Daaronder vallen het buiten jaarlijks onderhoud, de maandelijkse en de grotere 4 en 8 maandelijkse controles.

Deze verplichte controles (volgens de norm NEN 2654-1 en 2654-2 )zijn noodzakelijk om de veiligheid van personen te garanderen. Als men niet voldoet aan deze richtlijnen, kan een bedrijf de certificering van de brandmeldinstallatie kwijtraken.

In de praktijk blijkt dat veel bedrijven en instellingen problemen ondervinden bij het naleven van de eisen conform de NEN 2654-1 en NEN2654-2.

Company Safe biedt u de mogelijkheid om deze beheerderstaken van uw BMI uit handen te geven aan een ervaren en gediplomeerd technicus.

Voordelen van het uitbesteden van de beheerstaken

-Onze beheerders zijn dagelijks bezig met de controle van verschillende brandmeldinstallaties;
-Wij opereren onafhankelijk waardoor we u kunnen voorzien van eerlijk advies.

Totaal ontzorgen

Company Safe ziet erop toe dat uw bedrijf voldoet aan de wettelijke verplichtingen conform NEN2654-1 en NEN2654-2.
Wij zullen erop toezien dat de installatie met de bijbehorende zaken waaronder een logboek, gebruikershandleiding, tekeningen, blokschema’s, PVE ( programma van eisen ) rapport van onderhoud, etc. etc. gehandhaafd blijven. Bij afwijkingen zal dit gerapporteerd worden.

Hoe werkt dit nu in de praktijk?

Company Safe komt volgens afspraak langs om de maandelijkse en de grotere 4 en 8 maandelijkse controles uit te voeren en het logboek in te vullen. Bijzonderheden worden via e-mail toegezonden naar de contactpersoon.
Wilt u meer informatie over het uitbesteden van uw beheerderstaken BMI/ OAI neem dan vrijblijvend contact met ons op.